Start van de Gespreksgroep “Eerder Erbij”

In november starten we met de Gespreksgroep “Eerder Erbij” voor mensen met dementie of geheugenklachten en hun mantelzorgers. Eén op de vijf mensen krijgt zelf te maken met dementie, en één op de drie mensen als mantelzorger of naaste van iemand met dementie. Ongeveer de helft van de mensen met dementie krijgt namelijk rondom de tijd van de diagnose geen of te weinig ondersteuning aangeboden.

Eerder Erbij is een nieuwe, landelijke ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers rondom de tijd van de diagnose. De gespreksgroep is onderdeel van een onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam naar het belang van vroegtijdige ondersteuning bij dementie.  Door mensen eerder te bereiken, kunnen we meer voor hen betekenen, zodat zij zo goed mogelijk kunnen leven met de gevolgen van dementie.

De gespreksgroep wordt aangeboden door de Stichting Welzijn Alblasserdam in samenwerking met het Odensehuis Alblasserdam. Mineke Boon, mantelzorgconsulent/welzijnscoach bij de Stichting Welzijn Alblasserdam en Gre Baas, vrijwilliger bij het Odensehuis en voormalig casemanager dementie, gaan deze gespreksgroep begeleiden.

De onderwerpen die in de gespreksgroep behandeld worden, zijn: het accepteren van de diagnose en de situatie, de symptomen en het verloop van de dementie, hoe (samen) om te gaan met de veranderingen en belangrijke beslissingen voor later. Het gaat om 6 bijeenkomsten, die ongeveer een uur duren.

Locatie en Tijd: De bijeenkomsten vinden plaats in het Odensehuis Alblasserdam, elke vrijdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur. Inloop vanaf 10.30 uur.

Meer weten over deze gespreksgroep?

We hebben inmiddels genoeg belangstellenden  (mensen met dementie en hun mantelzorgers) om te kunnen starten. Wilt u misschien meer weten over deze gespreksgroep, neem dan contact op met Cherilda van Son via het Odensehuis of met Mineke Boon via het Brughuis 078-2021111.