Vrijwilligers

We hebben momenteel 22 fantastische en enthousiaste vrijwilligers. Wil je ons team komen versterken?

Wat vragen wij?

Wij zien de vrijwilligers als gastvrouw of gastheer, die actief bijdragen aan een vernieuwende vorm van ondersteuning aan thuiswonende mensen met geheugenklachten / beginnende dementie en hun omgeving. Tijdens de inloopuren zorgt u voor koffie en thee en voor een fijne sfeer waarin iedereen tot zijn recht kan komen. U voert gesprekken met mensen met geheugenproblemen en met hun naasten en hebt oog voor ieders behoefte. U assisteert bij activiteiten of begeleidt deze zelf. U hebt alle ruimte uw eigen talenten, interesses en vaardigheden in te zetten en te ontwikkelen.

U denkt actief mee over de ontwikkeling van het Odensehuis, neemt deel aan het werkoverleg en aan aangeboden trainingen. De werktijden zijn overdag en in overleg maar reken op 1 dag per week of per 2 weken.

Wat bieden wij?

Een actieve rol in een vernieuwend burgerinitiatief. U draagt bij aan een dementievriendelijke samenleving. U werkt samen in een actief en hecht team en wordt begeleid door de coördinator. U kunt regelmatig deelnemen aan trainingen.

Wat maakt het werk de moeite waard?

U kunt onze gasten (mensen met beginnende dementie en naasten) een plek bieden waar zij zich thuis zullen voelen. Een plek die de kwaliteit van leven verbetert van mensen die te maken krijgen met toenemende (geheugen) beperkingen.

INTERESSE?

Neem voor meer informatie contact op met Cherilda van Son via telefoonnummer 06 – 815 900 66
of stuur een mail naar coordinator@odensehuisalblasserdam.nl