2024

Donderdag 6 juni
Verjaardag coördinator

Afgelopen donderdag zijn we ’s morgens heerlijk creatief bezig geweest. Iedereen deed wat hij/zij leuk vond. Na deze creatieve ochtend hebben we uitgebreid geluncht met onder andere heerlijke soep gemaakt door onze gastheer.

Na de lunch zijn we lekker feest gaan vieren en hebben we de verjaardag van onze coördinator gevierd met gebak, koffie/ thee en een andere versnaperingen. Er werd ook volop gedanst op bekende liedjes gespeeld door Gerrit de accordeonist.

Donderdag 30 mei – Uitstapje naar Biesbosch Dordrecht

Dinsdag 21 mei – Een ontspannende dag met randje feest 🥳🥳

Dinsdag 7 mei – Onder andere de brandweer op bezoek

Vanmorgen kregen we spontaan bezoek van de brandweer. We hebben met hun een leuke verrassing voor onze bezoekers in petto. Een extra reden dus om Odensehuis Alblasserdam te komen bezoeken en deze verrassing in de gaten te houden en met ons mee te maken.

Aangezien het een prachtige dag was hebben we heerlijk buiten op het plein gezeten met z’n alle en na de lunch zijn we eropuit geweest om van een ijsje te genieten bij het raadhuisplein, gevolgd door een heerlijke wandeling langs de haven.

Maandag 6 mei – Drankje doen op het terras van Landvast

Vandaag hebben we met de bezoekers van Het Odensehuis Alblasserdam heerlijk genoten van het prachtige uitzicht op de haven vanaf het terras van Landvast. Uiteraard onder het genot van een hoop gezelligheid en een drankje.

Bij terugkomst in Het Odensehuis stond er een heerlijke en gezonde lunch voor ons klaar.

Het was een gezellige en heerlijk maandag om de week mee te beginnen.

Donderdag 25 april – Viering Koningsdag

Donderdag 25 april hebben Koningsdag gevierd. 👑

We zijn in de ochtend gestart met koffie en een heerlijke oranje tompouce.
Een gedeelte van onze bezoekers hebben daarna prachtige creaties gemaakt met krijt bij onze buurvrouw zielsgewoonmanja. Anderen hebben een Koningshuis Quiz gedaan.

In de middag hebben we gedanst met rood wit blauwe linten gemaakt door Gerda Zijderveld van de gym.

Het was een gezellige dag.

Dinsdag 23 april – Training ‘GOED’ omgaan met dementie

Op dinsdag 23 april hebben onze vrijwilligers een training gehad van goed omgang met dementie. Meer informatie over de training is te vinden op samendementievriendelijk.nl

Di. 16 & Do. 18 april: o.a. studenten verzorgen lunch

𝕎𝔼𝔼𝕂𝕆𝕍𝔼ℝℤ𝕀ℂℍ𝕋

Het Odensehuis Alblasserdam kreeg dinsdag bezoek van 4 zeer enthousiaste studenten docent uit klas 23OAA van de Da Vinci College te Dordrecht. Als project van school (“doe iets goeds voor je medemens”) hadden ze de lunch verzorgd voor onze bezoekers. Het zag er fantastisch uit.

Terwijl deze studenten de tafel aan het dekken waren, hebben onze bezoekers hele mooie armbanden gemaakt onder begeleiding van onze vrijwilligers. We hebben een hele leuke dag gehad bij het Odensehuis Alblasserdam.

Donderdag was ook een zeer geslaagde dag. Onze bezoekers hebben een lekkere MonChou taart gemaakt. Iedereen deed mee. ’s Middags hebben we er met z’n alle van gesmuld bij een kopje koffie. De MonChou taart was overheerlijk!

Donderdag 4 april – Informatie avond met HipHelpt

Vandaag hadden we in samenwerking met HipHelpt een gezellige avond met elkaar. We hebben veel nuttige informatie met elkaar kunnen delen onder het genot van een bakje koffie of thee met wat lekkers. HipHelpt Alblasserdam levert mooi werk voor onze dorpsgenoten die weleens wat hulp kunnen gebruiken. Het kan gaan om praktische hulp, maar ook sociale hulp.  We kijken uit naar een prettige samenwerking met deze prachtige organisatie.

Donderdag 28 maart – Paasviering

Donderdag hadden wij alvast Pasen gevierd met z’n allen. De ochtend begon met vrolijke muziek onder gitaar en zang begeleiding van Thea van SOC. We hebben zelfs gedanst met elkaar. Het was een werkelijke muzikale beleving om Pasen vrolijk mee te beginnen.

Ook de Paaslunch was geweldig. Erg goed verzorgt en aangekleed in het lokaal van Helpende Handen door onze gastvrouwen en -heren. De bezoekers en mantelzorgers werden verwent met allerlei lekkernij en met ijs als dessert. Ook werd er nog een prachtig gedicht voorgelezen door een bezoeker.

Na afloop kreeg iedereen een chocolade paashaas mee naar huis. Mooi ingepakt samen met chocolade paaseitjes met dank aan een mantelzorger voor de donatie.

Het was een Paasviering waar we met plezier op terug kunnen kijken.

Maandag 18 maart – Zonnige dag

Dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart

Dinsdag hebben we in de ochtend gezellig met onze bezoekers bingo gespeeld met verschillende leuke en mooie prijzen. ’s Middags zijn we aangesloten bij de buren op de inloop van Yulius en hebben we prachtige en fleurige voorjaarstukjes gemaakt.

Donderdag was ook een hele gezellige dag bij ons Odensehuis. Een bezoeker heeft een prachtig gedicht met ons gedeeld waar we aandachtig naar hebben geluisterd en van hebben genoten. We hebben ook de verjaardag van een bezoeker gevierd onder het genot van een accordeon die een mantelzorger bespeelde. Er werd volop gedanst door de bezoekers en gastvrouwen/-heren.

Donderdag 29 februari – Mantelzorger voor mantelzorger

Mantelzorg kan geestelijk en lichamelijk zwaar zijn. Je ziet een geliefde die ziek is, en je weet dat hij of zij steeds meer zorg nodig heeft. Je hebt verdriet om het naderende afscheid, ook al is dat misschien nog ver weg. Als mantelzorger vind je misschien dat je niet moet ‘zeuren’. Maar het is juist erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt.

Het Odensehuis heeft in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een ochtend georganiseerd waar mantelzorgers lotgenoten konden ontmoeten en informatie konden uitwisselen. De mantelzorgers en de gastheren/ -vouwen van het Odensehuis konden tevens kennismaken met Mineke Boon, mantelzorgconsulent van de SWA.

We willen goed zorgen voor onze mantelzorgers. Dit hebben we vanmiddag gedaan door een lekkere lunch te verzorgen voor de mantelzorgers.
Het was een geslaagde dag.

Dinsdag 27 februari 2024 – Laatste dat Codarts studenten

Vandaag was de laatste dag van de reeks muzikale belevingen met de studenten van Codarts Rotterdam. Een student had een elektrische gitaar 🎸meegenomen en wist onze bezoekers hiermee een genot voor de oren te brengen. Er werd gezellig meegezongen met bekende Nederlandse liederen. Wij van Odensehuis Alblasserdam zijn deze studenten van Codarts erg dankbaar dat zij voor ons deze muzikale beleving hebben verzorgd en onze bezoekers in totaal drie geweldige dagen hebben bezorgd.
🎶🎵

Valentijn 2024 🎵🎵🎵 ❤️ ❤️ ❤️

Vorige week stond Het Odensehuis Alblasserdam in het teken van Valentijn. De bezoekers hebben samen met de studenten van Codarts prachtige liederen gezongen en lekker gedanst. Ook hebben onze bezoekers prachtige kaarten vol liefde gemaakt voor hun valentijn/mantelzorger.

Klik hier voor meer foto’s.

Dinsdag 6 februari 🎵🎵🎵

Dinsdag 6 februari hebben studenten van Codarts uit Rotterdam onze bezoekers een overweldigde muzikale beleving bezorgd. Er werd volop gezongen uit volle borst onder begeleiding van diverse instrumenten die door de studenten werden bespeeld. Ook hebben de bezoekers met de studenten van Codarts lekker gedanst. Muziek is zeker wel goed voor lichaam en geest. Zeker voor mensen met dementie is muziek erg belangrijk. We willen dan ook Codarts erg bedanken voor de muzikale beleving.

Reanimatietraining voor onze gastvrouwen en -heren

Met dank aan het ondernemers fonds Alblasserdam (OFA) hebben de gastvrouwen/-heren van het Odensehuis Alblasserdam een reanimatie cursus mogen volgen inclusief het werken met de AED. Met deze cursus hebben de gastvrouwen/-heren een reanimatie certificaat behaald bij Sterrenburg BHV trainer Gerrit Sterrenburg.

Dinsdag 23 januari en donderdag 25 januari

Dinsdag ochtend zijn we met de bezoekers op pad geweest met de benenwagen. We hebben een heerlijke wandeling door het dorp gemaakt en zijn ook nog bij de kinderboerderij geweest om de dieren aan te halen.

Donderdag middag hebben we afscheid genomen van twee geweldige vrijwilligers die vanaf het begin als waardevolle gastheer en gastvrouw onze bezoekers keer op keer het naar hun zin wisten te maken. Wij van Odensehuis zijn erg dankbaar voor hun inzet en zullen ze zeker gaan missen. We vonden het fijn te horen dat dit wederzijds is en wensen deze top vrijwilligers het beste.

Donderdag 18 januari 2024

𝐆𝐄𝐙𝐄𝐋𝐋𝐈𝐆𝐇𝐄𝐈𝐃 𝐈𝐍 𝐎𝐃𝐄𝐍𝐒𝐄𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐀𝐋𝐁𝐋𝐀𝐒𝐒𝐄𝐑𝐃𝐀𝐌

Vandaag hadden we de hele dag 𝙆𝙖𝙧𝙞𝙣 𝙒𝙞𝙡𝙡𝙚𝙢𝙨𝙚𝙣 van het indrukwekkende boek 𝐎𝐍𝐓𝐖𝐀𝐑𝐑𝐄𝐍 op bezoek. Karin heeft onder andere lekker gedanst met onze bezoekers en gaf ons tips over het omgaan met dementie. Meer informatie over Karin en haar boek vind je op:

www.ontwarren.nu